Telefoonnummer

+31 6 82 63 74 93

Email

mail@bodyandglow.com

Openingstijden

Ma-vr: 9:00 - 18:00

Er is een hoop keus op de markt wat betreft verzorgingsproducten, maar dat betekent niet dat ze allemaal goede ingrediënten gebruiken in hun formules. Er zijn een aantal ingrediënten die je echt moet vermijden in je skincare routine! In deze blog lees je welke dit zijn.

Parabenen
Je hebt dit ingrediënt vast wel vaker zien verschijnen op het etiket. Door parabenen blijven verzorgings en haar producten langer houdbaar. Parabenen zorgen er ook dat onder andere bacteriën worden gedood. Op het eerste gezicht klinkt dit allemaal niet slecht, maar parabenen kunnen ook kankerverwekkend zijn wat al was gebleken uit een onderzoek in 2003. Vermijd daarom altijd dit ingrediënt!

SLS
SLS staat voor “Sodium Lauryl Sulfate”. Dit ingrediënt is bedoeld om de reiniging in producten te stimuleren, maar het heeft een zeer agressieve werking waardoor het vervelende gevolgen kan veroorzaken voor je huid. Het kan gemakkelijk in je lichaam worden opgenomen, waardoor je huid last gaat krijgen van verschillende klachten, zoals allergische reacties en uitdroging. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een verzorgingsproduct je huid verslechterd. Het hoort juist te dienen als een verbetering. Zorg er daarom voor dat de producten die je kiest die geen SLS bevatten.   

Mineral oils
Ofwel minerale oliën. Dit is weer een verzamelnaam voor de ingrediënten paraffinum en petrolatum. Ook deze oliën kunnen kanker opwekken en zorgen voor andere klachten in bijvoorbeeld je lever. Daarnaast verstoord het ook je hormonen. Ze worden nog relatief vaak gebruikt in verzorgingsproducten, dus zeker alert als bovengenoemde woorden ziet staan in de ingrediëntenlijst! 

Wees kritisch
Misschien ben je een beetje geschrokken van de gevolgen bij deze ingrediënten, maar maak je geen zorgen! Er zijn genoeg verzorgingsproducten op de markt die deze schadelijke ingrediënten vermijden. Blijf kritisch en alert bij het kopen van producten voor de huid. Tip: als je dit allemaal nog niet wist overweeg dan ook even om je huidige producten die thuis liggen te controleren, want verzorging is zeker belangrijk, maar je gezondheid staat ten alle tijden op nummer 1!    

Aanbevolen artikelen