Telefoonnummer

+31 6 82 63 74 93

Email

mail@bodyandglow.com

Openingstijden

Ma-vr: 9:00 - 18:00

Iedereen vind het wel eens fijn om een massage te krijgen, maar wist jij al dat dit ook super goed is voor je lichaam. Daarom is het handig om eens af en toe naar een beautysalon te gaan waar ze massagebehandelingen aanbieden of een speciale massagesalon. Voel jij comfortabeler om een massage aan huis te krijgen? Dit is natuurlijk ook mogelijk! In deze blog lees je een aantal voordelen van een massage.

Voordeel 1: Vermindert stress en zorgt voor rust
We kennen het allemaal wel stress door school of werk waardoor het helemaal een chaos wordt in je hoofd. Als je dit hebt regelmatig hebt zie het dan als een sein dat je een massage nodig hebt! Massages zorgen namelijk voor ontspanning en rust in je hoofd, want het stimuleert namelijk de aanmaak van oxytocine en serotonine. Dit zijn hormonen die ervoor zorgen dat je je beter voelt.

Voordeel 2: Bevordering van de bloedcirculatie
Het is als allereerst even belangrijk wat een bloedcirculatie inhoudt. Dit is namelijk een cruciaal onderdeel van het menselijk lichaam, hierdoor worden stoffen van eten , drinken en afvalstoffen afgevoerd. Ook in je spieren moet het bloed goed doorlopen, maar soms gaat dat niet even soepel, doordat de melkzuur een afvalstof die goed wordt afgevoerd en als het ware vast komt te zitten in je spier. Door het krijgen van een massage zorgt je er dus voor dat dit weer loskomt en dat het melkzuur die door de spieren moet goed doorloopt.

Voordeel 3: Betere weerstand
Tot slot heb je nog het laatste voordeel, een verbeterde weerstand! Vooral in de corona-crisis is het van belang dat je een goede weerstand hebt. Een massage kan hier enorm goed bij helpen, want dit zorgt ervoor dat de witte bloedcellen die je beschermen tegen virussen heel erg worden verhoogd!

Aanbevolen artikelen